Efko Stavebnice Roto - spojovací dílky

Stavebnice Roto - spojovací dílky - 30 ks náhradních spojovacích dílků a nástroj pro vytahování spojovacích dílků.

Kód 1: 8010011
Kód 2: 10011EFK
26 Kč cena s DPH
skladem 5 a více kusů
K vyzvednutí na prodejně v Hradci Králové 7ks
- +
ks
Popis produktu
Parametry

Stavebnice Roto - spojovací dílky - 30 ks náhradních spojovacích dílků a nástroj pro vytahování spojovacích dílků.
Stavebnice byla vyvinuta a navrhnuta tak, aby se za pomoci kompaktních základních dílů (tělo traktůrku, základové desky, dlouhé spojovací prvky …) dalo sestavit velmi rychlým a snadným způsobem cokoliv co si dítě zamane a následně kreativně a variabilně, díky jednotlivým menším dílkům, měnit konečný vzhled daného výtvoru.

Stavebnice v současné době využívá více jak 72 různých prvků ! To umožňuje obrovskou variabilitu při sestavování stavebnice s pověstnou dětskou fantazií a kreativitou.

Další náš důležitý cíl, na který jsme kladli důraz, je kompaktnost sestav. Po sestavení výtvoru, dle vlastní představy si může dítě se sestavou běžně hrát bez obav, že se mu sestava při hře nebo pádu celá rozpadne. Tím by se měla stavebnice pro dítě stát nejen prostorem pro jeho fantazii , ale také denní hračkou , kterou si přetváří dle svých představ třeba každý den.

Díky své originální konstrukci umožňuje stavebnice snadné a velmi rychlé stavění do celého prostoru (všech rozměrů - 3D) a připojování a natáčení všemožných podsestav. Díky tomuto je stavebnice přitažlivá i pro děti ve věku nad 10 let.

Závěrem bychom chtěli upozornit na fakt, že stavebnice je vždy dlouhodobý projekt, jelikož takový produkt roste spolu s dítětem, s jeho věkem, ale především fantazií a zručností. Proto je také plánovaný a v současné době již realizovaný další kontinuální vývoj této stavebnice s ohledem na aktuální potřeby a zájmy dětí.

HISTORIE STAVEBNICE ROTO (JÁVA/PLASTICANT)

Původní prvky této stavebnice byly patentovány v roce 1948 panem Jenö PAKSY, který v dané době zamýšlel tuto stavebnici vyrábět sám. Bohužel tomu nastupující režim nebyl nakloněn. Další problém byl v dané době dostupnost plastového materiálu.


Mezi lety 1959-1960 uzavřel pan Paksy smlouvu s Maďarskou firmou MIKROLIN Mechanical Toy Production Co-operative o výrobě a vývoji stavebnice – fakticky teprve po té začala výroba.

V letech 1960-1961 uzavřel pan Paksy také smlouvu o výrobě a vývoji stavebnice s Německou firmou PLASTICANT.

Smluvně bylo dohodnuto, že PLASTICANT bude prodávat stavebnici v západní Evropě a MIKROLIN ve východní.

V té době byla stavebnice JÁVA/PLASTICANT na velmi vysoké technické i konstrukční úrovni a byla velmi populární a rozšířená po celé EVROPĚ. Prodávala se například pod názvem JÁVA v Maďarsku, nebo KIBI v Řecku. Pod názvem PLASTICANT ji v západní Evropě distribuovala významná hračkářská společnost MB.

V letech 1962-1966 probíhal vývoj tak, že každé tři měsíce pan Paksy vyvinul jeden nebo více nových komponentů, které poskytl nejdříve MIKROLINU pro zkušební výrobu a první kusy pak vzal do PLASTICANTU. Tuto práci v MIKROLINU dělal tříčlenný tým konstruktérů a specialisté pracující na přípravě forem.

Koncem sedmdesátých let minulého století prodala Německá firma PLASTICANT výrobu své stavebnice České firmě DUBENA (Český Dub) , kde se stavebnice vyráběla do počátku devadesátých let minulého století. Bohužel zde však už neprobíhal žádný vývoj a využívaly se pouze stávající, stárnoucí komponenty.

V roce 2004 dostala firma EFKO nabídku na odkoupení výroby této stavebnice. Majitel společnosti EFKO pan Miroslav Kotík je původním vzděláním i svou podstatou technik a tak se pro tuto stavebnici nadchl a rozhodl se nabídky využít. Uvědomoval si však, že stavebnice měla svůj vrchol v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století a že nebude možné pouze začít tam kde skončil vývoj v PLASTICANTU.

Při důkladné analýze všech základních dílů původní stavebnice, došla firma EFKO společně se skupinou odborníků k jednoznačnému závěru, celá stavebnice potřebuje radikální designovou změnu s ohledem k aktuálním světovým trendům a vzhledem k vyšším nárokům současného spotřebitele, lepší kompaktnost jednotlivých sestav, další rozšíření variability stavebnice a rychlejší a jednodušší sestavitelnost s vyšším využitím pro širší věkové spektrum dětského zákazníka. Vyřešit tento nelehký úkol, EFKU spolu s odborníky na technickou i designovou část a specialisty na motoriku a psychologii dětí trval více než rok. Tento regenerační proces přinesl celé stavebnici omlazení, v důsledku kterého z celé původní stavebnice zůstal pouze základ, který byl doplněn o nově vyvinuté prvky (díly), které tuto stavebnici technicky i designově reálně posunuli do dnešní doby.

Balení: 1 ks
Podle věku: 6 - 14 let, 3 - 6 let
Věk: Od 4 let
Načítám